Szolgáltatások

Épületbontás leírása

2019. Május 09.

Az épületbontás egy olyan folyamat, amely során egy épületet részlegesen vagy teljesen elbontanak, hogy helyet adjanak új építkezéseknek, vagy az épület bizonyos részeit átépítsék, átalakítsák. Az épületbontás során általában nagy gépeket és speciális eszközöket használnak, és szakemberek végzik a munkálatokat.

Az épületbontás általában több lépésből áll. Az első lépés a helyszín felmérése, amely során megállapítják az épület állapotát, a bontási munkálatokkal kapcsolatos előírásokat, törvényeket és helyi rendeleteket. Ezután megkezdődik az engedélyek beszerzése, amelyek szükségesek az épület bontásához.

Az épületbontás előtt számos biztonsági intézkedést kell meghozni, mint például a terület biztonságossá tétele, a munkaterületen a szükséges védőfelszerelések és berendezések biztosítása. Ha az épületben azbeszt vagy más veszélyes anyagok vannak, azokat eltávolítják az épületbontás megkezdése előtt szakemberek speciális felszereléseket használva.

Az épületbontás során először a külső elemeket, például az ablakokat, ajtókat, tetőszerkezetet, stb. eltávolítják, hogy könnyebbé tegyék az épület bontását. Ezután következik a szerkezeti elemek, például a falak, födémek, oszlopok és padlózatok eltávolítása. Az eljárás általában nagy munkagépeket, lánctalpas vagy gumikerekes kotrókat és speciális felszereléseket igényel.

Az épületbontás során keletkező hulladékot el kell szállítani a helyszínről. Ez általában hulladéklerakókba vagy újrahasznosító központokba történik.

Az épületbontás folyamatában fontos, hogy minden szükséges biztonsági intézkedést megtartsanak, valamint az összes szükséges engedélyt beszerezzék, hogy a munka biztonságosan és jogi keretek között folyhasson. Ezen kívül, az épületbontási munkálatokat szakembereknek kell végezniük, akik képzettek és tapasztaltak az ilyen típusú munkákban.


Az épületbontás menete általában a következő lépéseket foglalja magában:

1. Engedélyek beszerzése: Az épületbontáshoz szükséges engedélyek beszerzése az első lépés. Ennek során fel kell mérni az épület állapotát és az épületbontási munkálatokkal kapcsolatos előírásokat, törvényeket és helyi rendeleteket.

2. Biztonsági intézkedések: Az épületbontás előtt szükséges biztonsági intézkedések meghozatala, például a terület biztonságossá tétele, a munkaterületen a szükséges védőfelszerelések és berendezések biztosítása.

3. Azbeszt- és egyéb veszélyes anyagok eltávolítása: Ha az épületben azbeszt vagy más veszélyes anyagok vannak, azokat eltávolítják az épületbontás megkezdése előtt. Ezt szakemberek végezzék, és speciális felszereléseket használnak a biztonságos eltávolításra.

4. Külső elemek eltávolítása: Az épületbontás során először a külső elemeket, például az ablakokat, ajtókat, tetőszerkezetet, stb. eltávolítják, hogy könnyebbé tegyék az épület bontását.

5. Strukturális elemek eltávolítása: Az épületbontás folyamatában következik a szerkezeti elemek, például a falak, födémek, oszlopok és padlózatok eltávolítása. Ez az eljárás jellemzően nagy gépeket és speciális eszközöket igényel.

6. Hulladék eltávolítása: A bontási folyamat során keletkező hulladékot el kell szállítani a helyszínről. Ez az eljárás általában hulladéklerakókba vagy újrahasznosító központokba történik.

Az épületbontás során fontos, hogy minden szükséges biztonsági intézkedést megtartsanak, valamint az összes szükséges engedélyt beszerezzék, hogy a munka biztonságosan és jogi keretek között folyhasson. Ezen kívül, az épületbontási munkálatokat szakembereknek kell végezniük, akik képzettek és tapasztaltak az ilyen típusú munkákban.

Mélyépítés

2019. Május 09.

Az épületek alapozását mélyépítéssel készítjük elő, ami a minőségi építkezések első lépése. Bizonyos esetekben a ház körüli munkálatoknál is szükség van mélyépítésre, melyek az építkezéstől független munkafázisban történnek.

Néhány példa, amelyekben segítségére lehetünk:

 • Útépítések földmunkái
 • Közműépítések földmunkái
 • Sávalap ásás
 • Pincetömb, medence kiemelés
 • Rézsű készítés
 • Vízelvezető árok készítés
 • Tereprendezés, bozót és cserjeirtás
 • Térkövezés (térburkolat készítés)
 • Alapkiásás, árokásás
 • Tükörkiemelés, földfeltöltés
 • Ház-, épület-, járda-, kerítésalapok megásása

Pest megye területén belül a megrendeléstől számított egy héten belül megtekintjük a területet, majd az árajánlat elfogadása után átlagosan két héten belül megkezdjük a mélyépítést.
 

Szóródó áruszállítás

2019. Május 09.

A leggyakrabban előforduló szóródó áruk, melyek szállításához megfelelő eszköz szükséges: homok, töltő homok, termőföld, töltőföld, töltőkavics, kavics, kulé kavics, zúzottkő, murva, só.

Általában építkezések során használják őket, szemcseméret alapján megkülönböztetve. Ami közös bennük, hogy biztonságos szállításuk megfelelő teherautókkal és szakértelemmel lehetséges.

A Szedi Kft. billenőplatós teherautói a bányatermékek szállítása során hosszú évek gyakorlatával elsősorban 5 m³ felett áll ügyfeleink rendelkezésére Pest megye területén belül.

 

Gépi földmunka leírása

2019. Május 09.

A gépi földmunka olyan földmunkák végrehajtása, amelyeket gépek és speciális eszközök segítségével végeznek. Az ilyen típusú munkálatok magukban foglalják a talajmozgatást, a kitermelést, az építési terület előkészítését, a talajcserét és az árokásást.

A gépi földmunkák lehetővé teszik a nagy mennyiségű talajmozgatás és anyagmozgatás elvégzését rövid időn belül. A gépek és eszközök, amelyeket a gépi földmunka során használnak, nagyon változatosak lehetnek, attól függően, hogy milyen munkálatokat kell elvégezni. Az eszközök közé tartozhatnak például homlokrakodók, kotrógépek, talajtömörítők, különféle markolók, bontókalapácsok, és még sok más.

Az ilyen típusú szolgáltatások széles körben használatosak az építőiparban, az útépítésben, az agráriparban, a bányászatban, az erdészeti ágazatban, a kommunális szolgáltatásokban és a vízépítésben. A gépi földmunka lehetővé teszi az építőipari projektek előkészítését, az alapozást, az útépítést és az infrastrukturális fejlesztéseket.

Az ilyen típusú munkálatok során a szakemberek figyelembe veszik a környezetvédelmi előírásokat és biztonsági előírásokat, melyeknek megfelelően dolgoznak. A munkálatok előzetes tervezése és előkészítése nagyon fontos, hogy a projekt megfelelően előkészített és végrehajtott legyen.

A gépi földmunka előnyei közé tartozik a hatékony és gyors munkavégzés, az anyagmozgatás nagy mennyiségének lehetősége, a pontos és egyenletes talajmozgatás, valamint a kézi földmunkákhoz képest időt és pénzt takarítanak meg a projekt tulajdonosainak és az építőipari vállalkozásoknak.

Hívjon minket!
+36 30 557 9200