Bányahomok

Homokbányánk egyik kedvelt terméke a bányahomok

A bányahomok egy nagyon finom szemcséjű, tiszta homokfajta, amelyet általában kitermelnek bányákból vagy kavicsbányákból. A bányahomokot gyakran használják építőanyagként, de az ipar számos területén is felhasználják, például üveggyártásban, öntvények készítésében, kőművesmunkáknál. A bányahomok másik nagyon kedvelt felhasználási helye a sport és szabadidős tevékenységeknél keresendő. A gyerekek homokozóját, standröplabdapályákat is ezzel a finom szemcséjű sárga színű bányahomokkal szokták feltölteni, mert nagyon jól csillapítja az ütéseket és a kerek homokszemeknek köszönhetően a bőrön nem keletkeznek felületi sérülések sem.

A puha szerkezetének köszönhetően a bányahomok kiválóan alkalmas a föld alatt lévő közművezetékek védelmére. A közműépítésre vonatkozó szabályok szerint a vezetékeket, legyen az elektromos, légnemű vagy folyadék szállítására alkalmas, minden esetben homokágyba kell helyezni.

A bánya homok legfontosabb jellemzője az egyenletes szemcseméret, amely általában 0,1 és 2,0 milliméter között van. Az egyenletes méretű szemcsék miatt a bánya homok nagyon jól használható homokzsákok, tégla- és betonfalak, valamint más építőipari projektek esetében, mert segít biztosítani a megfelelő tömörítést és erősséget az épített szerkezetekben.

A bánya homokot előkészítik, mielőtt felhasználnák, amely magában foglalhatja a szennyező anyagok (pl. agyag vagy homokkő) eltávolítását, a szemcsék méretének ellenőrzését és szűrését. A bánya homoknak rendkívül tiszta és szennyező anyagoktól mentesnek kell lennie, mivel az ilyen típusú homokot általában nagy pontosságot igénylő folyamatokban használják fel, mint például az üveggyártásnál.

A bánya homok előnye, hogy jól keverhető más anyagokkal, mint például a cementtel, és a kiváló minőségű, szemcsés felületi szerkezete lehetővé teszi a beton és a habarcs jobb tapadását. A bánya homokot a folyamatosság, a tisztaság és az egyenletes méret miatt gyakran választják más homokfajtákkal szemben az építőiparban és más iparágakban.

A bánya homok értékesítése a bányászati ​​és az építőipari szektorokban általában nagyon fontos szerepet játszik. A homok kitermelése és értékesítése fontos iparágak, mivel a homokot az építkezések és a különböző iparágak széles körében használják fel.

A bánya homok általában nagy mennyiségben kerül értékesítésre, ahol az ügyfeleknek lehetőségük van nagy mennyiséget vásárolni az építkezéseik vagy ipari folyamataik számára. Az értékesítési folyamat során a homokot általában zsákokban vagy nagyobb mennyiségűre kiszállítva értékesítik.

Az értékesítési folyamat során fontos, hogy a homok minősége megfeleljen az ipar által előírt követelményeknek, amelyeket a homokkal kapcsolatos műszaki specifikációk határoznak meg. Az ügyfeleknek számos szempontot kell figyelembe venniük, amikor bánya homokot vásárolnak, mint például a homok minősége, az egyenletes méret, a homok tisztasága és a szemcseméret eloszlása.

Vevőink kiszolgálása, illetve a kiszállítás közvetlenül a saját bányából történik. Ezáltal biztosítva a megrendelő felé a kiváló minőség, ár garancia. A szállítás minden esetben billenőplatós teherautóval történik, így a gyors és pontos a vevők kiszolgálása.   Cégünk vállalja a homok kiszállítást Budapest teljes területén és az agglomerációban is saját járművel. Minden esetben billenőplatós teherautóval történik az árufuvarozás.

Lakossági, illetve céges megkeresést is vállalunk.

Az értékesítési folyamatban a bánya homok árát általában a homok minősége, a mennyiség és a szállítási költségek határozzák meg. Az árak változhatnak a piaci körülményektől függően, ezért az ügyfeleknek érdemes összehasonlítani az árakat és az ajánlatokat, mielőtt vásárolnak.

Hívjon minket!
+36 30 557 9200